Loader

Αρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου

2014-09-07
  • Servings: 2
  • Prep Time: 40λ
  • Cook Time: 1:30 ω
  • Ready In: 2:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

7/9/14

Αρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου. Κυριακάτικο γεύμα για να μπαίνουμε δειλά δειλά στο κλίμα των κυριακάτικων τραπεζιών που τόσο αγαπώ. Έχει λίγο επιπλέον προσπάθεια, αλλά δείχνει την αγάπη και την φροντίδα σε αυτούς που θα το σερβίρουμε. Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο μας.

lambsmashepotgarlicpuree (2) lambsmashepotgarlicpuree (3)

Συστατικά  

Για το αρνί:

700gr. Αρνί, κομμένο σε κομμάτια (ότι μέρος προτιμάμε)

1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα

Αλατοπίπερο

1/3 του φλιτζανιού παξιμάδι τριμμένο

½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή

½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό

Ξύσμα ½ λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

½ κιλό baby πατάτες, πλυμένες με τη φλούδα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για τον πουρέ σκόρδου:

1 κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα ή 5-6 σκορδάκια

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα

Method

Step 1

Για το αρνί: Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού σε μια καθαρή nylon σακούλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά και το παξιμάδι και τα ρίχνουμε μέσα στη σακούλα.

Step 2

Την κλείνουμε προσεχτικά και ανακινούμε να πάνε παντού τα υλικά και να κολλήσουν πάνω στο κρέας. Το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με το λάδι.

Step 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ½ ώρα, γυρνώντας 1-2 φορές το κρέας από την άλλη πλευρά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.

Step 4

Για τις πατάτες: Ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 12 λεπτά.

Step 5

Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τις πιέζουμε ελαφρά να «ζουληχτούν» με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι και τις ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά.

Step 6

Για τον πουρέ σκόρδου: Βάζουμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με το μισό λάδι. Το τυλίγουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-15 λεπτά.

Step 7

Το αφήνουμε να κρυώσει και το ζουλάμε να βγει η ψημένη σάρκα. Το μεταφέρουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Step 8

Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα κομμάτια του αρνιού μαζί με τις πατάτες και διασκορπίζουμε πουρέ σκόρδου πάνω από τις πατάτες. Ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *