Loader

Αρνίσια κεφτεδάκια με αραβικές πίτες

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2κιλό αρνίσιο κιμά
2κρεμμύδια(1τριμμένο και 1 σε λεπτές φέτες)
1κ.γλ.κύμινο σκόνη
1σκελ.σκόρδο λιωμένο
1/2κ.γλ.γαρύφαλλο σκόνη
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Μερικά φύλλα μαρούλι
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200γρ.γιαούρτι
3κ.σ.ταχίνι
1πρέζα κύμινο
Λίγο χυμό λεμονιού
Λίγη σάλτσα τσίλι
Αραβικές πίτες μικρές

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το κύμινο, το γαρύφαλλο, το σκόρδο, τον μαιντανό, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, να ψηθούν και από τις 2 πλευρές. Ετοιμάουμε το ντιπ ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το αλάτι. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια αραβική πίτα, μερικά κεφτεδάκια, μαρούλι, λίγο από το ντιπ γιαουρτιού, τη σάλτσα τσίλι και μερικές φέτες κρεμμυδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *