Loader

Αραβική πιπεροσαλάτα muhammara

2015-02-05
  • Yield: 2 1/2 φλιτζάνια
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

5/2/15

Αραβική πιπεροσαλάτα muhammara, βελούδινη και πεντανόστιμη για να την φάτε ακόμα και με το κουτάλι.

muhammara (3) muhammara (6)

Ingredients

  • 450gr. Πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ή ψημένες σπιτικές
  • 1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • ½ φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σπόρια ροδιού και μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Βάζουμε στο multi τις πιπεριές, τα καρύδια, το ψωμί, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε 1-2 φορές.

Step 2

Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν μας βγει πολύ πηχτό συμπληρώνουμε λίγο λάδι, ενώ αν βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί ή καρύδια.

Step 3

Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με σπόρια ροδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλουμε. Φυλάμε την πιπεροσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *