Loader

Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού

2015-01-04
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20λ
  • Ready In: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

6/1/15

Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού, είναι ένα πέστο που εμπεριέχει όλα όσα υλικά θα χρησιμοποιούσαμε στο πέστο μας, χωρίς να χρειαστεί να το πολτοποιήσουμε.

crostinipesto (3) crostinipesto (4)

Ingredients

  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα, χοντροτριμμένη
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο

Method

Step 1

Χοντροτρίβουμε τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να φύγει η υγρασία τους.

Step 2

Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένα για τουλάχιστον μια ώρα και για ακόμα 1-2 ημέρες.

Step 3

Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού, ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *