Loader

Ανοιξιάτικη σαλάτα με ελιές και αγκινάρες

2013-07-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

3    αγκιναράκια λαδιού, κομμένα στη μέση
4 – 5 τρυφερά φύλλα από μαρούλι
4 – 5 τρυφερά φύλλα από λόλα κόκκινη
1 μικρό μαρούλι άισμπεργκ
1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
8 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
6 – 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι
1 κουτ. τσαγιού μουστάρδα απαλή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας ζεστό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα.Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι, το κλείνουμε καλά και ανακινούμε δυνατά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τις καρδιές της αγκινάρας και αφήνουμε να μαριναριστούν, όση ώρα ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε τα σαλατικά μας,τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και με το χέρι μας τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις ελιές και την πιπεριά Φλωρίνης. Βγάζουμε τις καρδιές αγκινάρας από τη σάλτσα, τις τακτοποιούμε ανάμεσα στη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *