Loader

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με αυγά και vinaigrette ελιάς

2014-05-12
  • Servings: 2
  • Prep Time: 40λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/5/14

Ένα αυγό την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα ! Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με αυγά και vinaigrette ελιάς και όπως είπε και η μαμά μου όταν της ανέφερα για το αφιέρωμα αυγών στο ZannetCooks: «Πρωτεΐνη»! Αυτό! Μιας και τα χιλιόμετρα που κάνω κάθε μέρα στο περπάτημα, δεν είναι και λίγα, τι καλύτερο από φυσική πρωτεΐνη. Για την ανάκαμψη των μυών, την υγεία των κοκάλων, για την καρδιά και για την μνήμη μας. και όσο για την χοληστερίνη , έρευνες έδειξαν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε όσο μας λέγανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παλαιότερα, ο κρόκος ήταν απαγορευμένη τροφή. Πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 50% των λιπαρών του δεν ήταν «ανθυγιεινά» κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που επέτρεψε την άρση της απαγόρευσης. Επιτρέπεται έκτοτε στους υγιείς ενήλικες η κατανάλωση 2-3 κρόκων την εβδομάδα. (πηγή: www.ethnos.gr) Μετά από όλα αυτά, συνεχίζω ακάθεκτη!

potatopeaeggsld (1) potatopeaeggsld (3) potatopeaeggsld (5)

 

Συστατικά  

Για την vinaigrette:

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

Αλατοπίπερο

3 φιλέτα αντζούγιας

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα δυνατή

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια ή όπως προτιμάμε

1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος

2-3 αυγά κομμένα σε λεπτές φέτες ή όπως μας αρέσει

2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα

1 ½ φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (κατά βούληση)

Method

Step 1

Για την vinaigrette: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Step 2

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε τα 2/3 της vinaigrette με τις πατάτες, τον αρακά , τα φρέσκα κρεμμύδια και το σπανάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Step 3

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιάτο ή σαλατιέρα και διασκορπίζουμε από τα αυγά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη vinaigrette και αν θέλουμε επιπλέον αλατοπίπερο ή λάδι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *