Loader

Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο

2014-04-11
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/4/14

Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο για να συνοδεύσουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι και γιατί αγαπάμε την φρεσκάδα και τη νοστιμιά των εποχιακών υλικών. Γενικά είναι μια λύση για ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας και μια θρεπτική αξιοποίηση τους, όχι μόνο για το τραπέζι του Πάσχα που δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε ώρα στην κουζίνα αλλά και για όλο το χρόνο, με ότι λαχανικά μας βρίσκονται ή μας αρέσουν.

rosemaryvegetables (1) rosemaryvegetables (5)

Ingredients

  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες ή ολόκληρες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 8 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 2
  • 10 ντοματίνια ή περισσότερα
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3-4 κλαράκια δενδρολίβανου, ολόκληρα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Method

Step 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Step 2

Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι, στρωμένο με αλουμινόχαρτο και διασκορπίζουμε τα κλαράκια δενδρολίβανου πάνω στα λαχανικά. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *