Loader

Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο

2014-04-11
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

11/4/14

Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο για να συνοδεύσουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι και γιατί αγαπάμε την φρεσκάδα και τη νοστιμιά των εποχιακών υλικών. Γενικά είναι μια λύση για ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας και μια θρεπτική αξιοποίηση τους, όχι μόνο για το τραπέζι του Πάσχα που δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε ώρα στην κουζίνα αλλά και για όλο το χρόνο, με ότι λαχανικά μας βρίσκονται ή μας αρέσουν.

rosemaryvegetables (1) rosemaryvegetables (5)

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες ή ολόκληρες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 8 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 2
  • 10 ντοματίνια ή περισσότερα
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3-4 κλαράκια δενδρολίβανου, ολόκληρα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι, στρωμένο με αλουμινόχαρτο και διασκορπίζουμε τα κλαράκια δενδρολίβανου πάνω στα λαχανικά. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *