Loader

Χορτόπιτα με πλιγούρι και φέτα της Ζαννέτ

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

700γρ.χόρτα διάφορα της προτίμησης σας, βρασμένα και ψιλοκομμένα
1    κρεμμύδι ψιλ/νο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
½ ματσάκι άνηθος
2    αυγά
1/2φλ.πλιγούρι
1φλ.φέτα τρίμμα
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1φλ.λάδι
1φλ.γάλα
700γρ.αλεύρι
Αλάτι
½ φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι νερό ή όσο σας χρειαστεί για το ζύμωμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά για τα φύλλα εκτός από το νερό. Ζυμώνουμε καλά και συμπληρώνουμε σιγά σιγά νεράκι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα χόρτα, το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνιθο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το πλιγούρι. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και την φέτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιώντας τον πλάστη και αλευρώνοντας μια καθαρή επιφάνεια, ανοίγουμε 2 φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μακρόστενο ταψί μας και όχι εντελώς λεπτά. Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε στον πάτο το ένα φύλλο μου. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Βάζουμε σε ένα μπωλάκι λίγο νερό και λίγο λαδάκι και πασαλείφουμε με αυτό την πίτα στην αρχή και κανα 2 φόρες στη διάρκεια του ψησίματος. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μια ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *