Loader

Αλμυρό κρεμ μπριλέ με παρμεζάνα

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

400γρ.κρέμα γάλακτος
6κρόκους αυγού ελαφρά χτυπημένους
5κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη  και λίγο ακόμα για το τέλος
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
6λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο κομμένο στη μέση

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβουμε το σκόρδο στα πυρίμαχα σκεύη που θα ετοιμάσουμε την κρεμ μπριλέ και τα πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με το καγιέν και τον μαιντανό και ρίχνουμε και την παρμεζάνα. Μοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη μας και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 50 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν το τέλος πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ακόμα παρμεζάνα και ψήνουμε για λίγο στο γκριλ του φούρνου. Σερβίρουμε τις κρέμες ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *