Loader

Μπισκοτογλυκό με βύσσινο και σοκολάτα

2016-10-21
  • Μερίδες: 9
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/10/16

Μπισκοτογλυκό με βύσσινο και σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες μου που συνεχίζονται περίφημα. Φταίει το ξενύχτι λέω στον εαυτό μου και συνεχίζω την κραιπάλη ακάθεκτη και με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε φορά στο τι θα είναι το επόμενο γλυκό που θα ετοιμάσω. Το συγκεκριμένο γλυκάκι αποδείχθηκε άκρως ενδιαφέρον και σίγουρα θα επαναληφθεί, καθότι είναι πολύ εύκολο και πολύ ευπαρουσίαστο. Επίσης προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις, αφού μπορούμε να βάλουμε ότι γλυκό θέλουμε, ότι σοκολάτα θέλουμε και ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε.

grahcher-4 grahcher-7

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μπισκότα θρυμματισμένα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300gr. Σοκολάτα της αρεσκείας μας κομμένη σε κομμάτια (εγώ έβαλα μισή ποσότητα μαύρη και μισή γάλακτος)
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι γλυκό βύσσινο, χωρίς πολύ σιρόπι (ή ότι γλυκό έχουμε)
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα ή ότι ξηρούς καρπούς προτιμάμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο πολύ καλά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψάκι. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα και διασκορπίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Πιέζουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή όπως μας αρέσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και σερβίρουμε ή σερβίρουμε κατευθείαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *