Loader

Αλμυρό κέικ σπανάκι

2013-07-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

300γρ.αλεύρι
1φλ.τυρί τριμμένο (πεκορίνο.γκούντα)
1φλ.σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Αλατοπίπερο
3κ.σ. λάδι
1/2φλ.γάλα
2 αυγά
Αλατοπίπερο
1κ.σ. δυόσμος
3κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε τηγανάκι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο σπανάκι αχνίστε το λίγο πριν, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο, βράστε το. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το δυόσμο. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το υπόλοιπο λάδι και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείμγα από σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού το σπανάκι και να ανακατευτευτεί και το αλεύρι.. Βουτυρώνουμε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *