Loader

Αλμυρή τούρτα με κάστανα και γλυκοπατάτα

2015-01-15
  • Servings: 4-6
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 60λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/1/15

Αλμυρή τούρτα με κάστανα και γλυκοπατάτα. Όπως ακριβώς ακούσατε φίλοι μου, μια διαφορετική τούρτα, καθαρά δικής μου έμπνευσης μιας και γενικά είμαι λάτρης των αλμυρών παρά των γλυκών γεύσεων. Δηλαδή αν με βάλουν να διαλέξω μεταξύ μιας σοκολατίνας και μιας σπανακόπιτας, θα επιλέξω αναμφίβολα το δεύτερο. Έτσι λοιπόν είπα, γιατί όχι, αλμυρή τούρτα και πέτυχε. Δοκιμάστε την!

almiritourta (1) almiritourta (5)

Ingredients

  • ½ φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 μεγάλη λευκή γλυκοπατάτα, βρασμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη ή άλλο τυρί της προτίμησης μας
  • Ψητές πιπεριές ή / και ντοματίνια για την επιφάνεια, προαιρετικά

Method

Step 1

Βάζουμε στο multi τα κάστανα, τη βρώμη, τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι , όλα μαζί ή όσα χωράνε κάθε φορά και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Step 2

Προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, τα μυρωδικά, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Step 3

Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Απλώνουμε το μισό από αυτό, σε φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά, ελαφρά λαδωμένη και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Step 4

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Διακοσμούμε με λωρίδες πιπεριές, ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ότι άλλο μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.

Step 5

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια, όπως μια γλυκιά τούρτα και σερβίρουμε το πιάτο, κρύο ή ζεστό, σκέτο ή με πράσινη σαλάτα της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *