Loader

Αγκινάρες αλα πολίτα

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

10 αγκινάρες
150 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένος άνηθος
1/2 μικρές πατάτες
2-3 καρότα σε ροδέλες
15 κρεμμυδάκια ολόκληρα
2-3 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας κομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Τις βουτάτε σε αλατόνερο, στο οποίο έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού προκειμένου να μην σας μαυρίσουν. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και τα βάζετε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά. Μέσα σε μια κατσαρόλα όπου έχει κάψει λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ίσα-ίσα μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Μετά, προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, τα καρότα και τον άνηθο και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε άλλο ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Αφού έχουν βράσει όλα τα υλικά, προσθέτετε τις πατάτες, που έχετε ξεπλύνει καλά, καθώς και τις αγκινάρες με τα κοτσάνια τους προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνετε και τα σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο στο μέγεθος της κατσαρόλας, με μια τρύπα στο μέσο. Βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας (φροντίστε οι αγκινάρες να καλύπτονται σχεδόν εξολοκλήρου από το νερό) και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου, έως ότου πιεί το ζουμί του και μείνει μόνο το λάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *