Loader

Αγκινάρες αλα πολίτα της Ρένας

2015-05-07
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/5/15

Αγκινάρες αλα πολίτα της Ρένας δηλαδή της μαμάς μου. Με μόνη δική μου πινελιά τα λευκά σπαράγγια, το πιάτο είναι το καλύτερο δείγμα ανοιξιάτικου σερβιρίσματος.

renapolita (3)

Συστατικά

  • 8 πάτους αγκινάρες κατεψυγμένους
  • 4 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κιλό λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα καρότα και τις αγκινάρες. Σοτάρω για 4 λεπτά, ανακατεύοντας μαλακά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύοντας ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Ακουμπάμε τα σπαράγγια πάνω στα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και σε ένα άλλο τα ασπράδια. Τα ενώνουμε και ρίχνουμε χτυπώντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό του σκεύους.

Βήμα 5

Το ρίχνω προσεχτικά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *