Loader

Αγκινάρες αλα πολίτα της Ρένας

2015-05-07
  • Servings: 4-5
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

7/5/15

Αγκινάρες αλα πολίτα της Ρένας δηλαδή της μαμάς μου. Με μόνη δική μου πινελιά τα λευκά σπαράγγια, το πιάτο είναι το καλύτερο δείγμα ανοιξιάτικου σερβιρίσματος.

renapolita (3)

Ingredients

  • 8 πάτους αγκινάρες κατεψυγμένους
  • 4 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κιλό λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Method

Step 1

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα καρότα και τις αγκινάρες. Σοτάρω για 4 λεπτά, ανακατεύοντας μαλακά.

Step 2

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύοντας ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Step 3

Ακουμπάμε τα σπαράγγια πάνω στα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Step 4

Εντωμεταξύ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και σε ένα άλλο τα ασπράδια. Τα ενώνουμε και ρίχνουμε χτυπώντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό του σκεύους.

Step 5

Το ρίχνω προσεχτικά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *