Loader

Αγγουράκια τουρσί

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

5Μικρά αγγουράκια με τη φλούδα κομμένα σε λεπτές φέτες

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2κ.σ.αλάτι

1 ½ φλ. ξύδι από λευκό κρασί

1φλ.ζάχαρη

2κ.γλ.σπόροι μουστάρδας

2δαφνόφυλλα

1/2κ.γλ.σπόροι κόλιαντρου

1/2γλ.σπόροι κουρκουμά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα ακουμπάμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν τελείως. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε να ζεσταθούν ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε καθαρά γυάλινα βάζα που έχουν καπάκι για να κλείσουν ερμητικά. Τα φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Τα ανοίγουμε σε περίπου 1 βδομάδα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Αφού ανοίξετε το βαζάκι το διατηρούμε στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *