Εναλλακτική μαγειρίτσα
2015-04-06- Κουζίνα: Ελληνική
 - Πιάτο: Κυρίως πιάτο
 - Δυσκολία: Εύκολο
 
- Μερίδες: 2-3
 - Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
 - Ωρα μαγειρέματος: 60λ
 - Έτοιμο σε: 1:20 ω
 
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
9/4/15
Εναλλακτική μαγειρίτσα για όσους θέλουν μια νόστιμη σούπα για το βράδυ της Ανάστασης, χωρίς μεγάλο κόπο. Αντικαθιστούμε ή προσθέτουμε μαζί με το λάχανο, λίγο μαρούλι και αν θέλουμε την αυγοκόβουμε.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
 - 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - ¼ του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
 - 1/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
 - 150gr. κιμάς μοσχαρίσιος
 - 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - Χυμός 1-2 λεμονιών
 - Αλατοπίπερο
 - ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
 - 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
 - 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
 - 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
 
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και κατόπιν τον κιμά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί για1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λάχανο και ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του στο μισό, περίπου 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το σέλινο και τον άνηθο και προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό ή ζωμό, αν χρειάζεται και ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη σούπα.
Βήμα 4
Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συμπληρώνοντας επιπλέον χυμό λεμονιού και γαρνίροντας με λίγο άνηθο.


			
	

















