Loader

Τι μαγειρέψαμε ένα χρόνο πριν

Από : | 0 Σχόλια | On : 13/12/2015 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

Τι μαγειρέψαμε ένα χρόνο πριν, για τα γενέθλια του αγαπημένου μου και την επέτειο ενός μήνα γάμου έχει θέμα το μικρό μας αφιέρωμα. Ένα μενού πλήρες για 20 άτομα που θα σας λύσει τα χέρια σε οποιοδήποτε τραπέζι σκοπεύετε να κάνετε σπίτι σας, ειδικά τώρα τις γιορτές. Ως κύριο πιάτο, εμείς διαλέξαμε κατσικάκι, ένα ολόκληρο βασικά, που το δώσαμε στο φούρνο της γειτονιάς. Εσείς διαλέγετε κάποιο άλλο πιάτο της προτίμησης σας ή ακολουθείστε τον «τυφλοσούρτι» του ZannetCooks. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές θα έχετε έτοιμο έναν οδηγό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

sldxoiromeri (4) beetpom (2)

Οι συνταγές αναφέρουν από πάνω – όπως και κάθε φόρα – τα άτομα στα οποία αναλογεί, οπότε και μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τους καλεσμένους σας. Όσο για το κατσίκι, αν διαλέξετε να το σερβίρετε όπως και εμείς, φροντίστε να το μαρινάρετε αποβραδίς σε μπόλικο χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ρίγανη και λίγο λάδι. Τόσο απλά. την επόμενη το βάζετε στη λαμαρίνα ή σε ταψί , μαζί με χοντροκομμένες πατάτες και πασπαλίζετε με επιπλέον ρίγανη, αλατοπίπερο, καθώς επίσης, λάδι και λεμόνι.

penpesto (3) pligouriprasa (4)

Για 8 κιλά κρέας, ο φούρνος χρειάστηκε 3 ώρες και κάτι και έγινε πραγματικά λουκούμι, χωρίς να λερώσουμε το φούρνο του σπιτιού ή να μας «πιάσει» χώρο από τις υπόλοιπες ετοιμασίες.

rizifidechest (5)

Ρόκα με καπνιστό χοιρομέρι και καραμελωμένα αμύγδαλα

Παντζαροσαλάτα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης

Πένες φούρνου με τυριά και pesto

Πλιγούρι με πράσα και δαμάσκηνα

Ρύζι με φιδέ και κάστανα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *