Loader

Black forest cupcakes

2015-10-08
  • Ποσότητα: 15 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:30 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

9/10/15

Black forest cupcakes στο ίδιο στυλ με το συνονόματο του  γλυκάκι. Τρώγεται με το χέρι και άρα  είναι ιδανικό για κέρασμα , το παίρνουμε στο γραφείο ή στο σχολείο ή το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας στο σπίτι.

blkforestcup (1) blkforestcup (4)

Συστατικά  

Για τα cupcakes:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Μια πρέζα αλάτι

120gr. βούτυρο

1 και ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο

½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι γάλα

½ κουταλιά της σούπας ξύδι

¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό

15 κερασάκια γλασέ

Για την επικάλυψη:

240gr. mascarpone

120gr. τυρί κρέμα

4 κουταλιές της σούπας μέλι

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

15 κερασάκια γλασέ

Νιφάδες σοκολάτας για το στόλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα cupcakes: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking και το αλάτι Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας με τη σειρά το λάδι, τα αυγά ένα ένα και την βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά , όχι όμως πάρα πολύ. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια, γεμίζοντας τα ¾ της χωρητικότητας τους.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 17-19 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να ξεφορμάρουμε.

Βήμα 4

Για την επικάλυψη: Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ ή στο multi το mascarpone, το τυρί κρέμα, το μέλι και την άχνη και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 5

Για το στήσιμο: Ξεφορμάρουμε τα cupcakes και κόβουμε λίγο από την κορυφή τους. Στην εσοχή που δημιουργούμε πιέζουμε από ένα κερασάκι. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε. Καλύπτουμε με το frosting που ετοιμάσαμε και διακοσμούμε με ένα κερασάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *