Loader

Συκώτι με κρεμμύδια και soya

2015-02-26
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/2/15

Συκώτι με κρεμμύδια και soya. Ζουμερό και χορταστικό, ικανό να σας κάνει να αλλάξετε τη γνώμη σας για το συκώτι.

liveronion (1) liveronion (4)

Συστατικά

  • 700gr. Μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλα λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι soya sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • 1 φλιτζάνι ζωμός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μαρινάρουμε το συκώτι στο μισό φλιτζάνι από τη soya, το χυμό 2 λεμονιών και λίγο αλατοπίπερο. Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει καλά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ακουμπάμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και συμπληρώνουμε λίγο λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, να μαραθούν αλλά όχι να μαυρίσουν.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε εντωμεταξύ το corn flour με το χυμό από το τρίτο λεμόνι, την υπόλοιπη soya και αν χρειάζεται λίγο νεράκι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και ακουμπάμε από πάνω το συκώτι.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-14 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *