Loader

Tortelloni με pesto παντζαρόφυλλων και αυγά

2014-05-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

18/5/14

Παντζάρια και φρέσκα κρεμμύδια είναι πλέον στην εποχή τους και στο ZannetCooks είναι γνωστό ότι προτιμάμε πάντα φρέσκα εποχιακά υλικά, κάθε φορά που τα βρίσκουμε. Προσωπικά με μπλόκαρε λίγο η όλη κατάσταση με τις απεργίες των λαϊκών αγορών και με στεναχώρησε ιδιαίτερα, όχι μόνο για τις εμπορικές εξελίξεις στη χώρα μας (αν και δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε πολιτικά θέματα) αλλά και γιατί έχοντας δημιουργήσει πιο προσωπικές σχέσεις με αρκετούς μικροπωλητές αυτών των αγορών, μου έλειψαν ιδιαίτερα κάποιοι από αυτούς. Το φαγάκι μας πάντως σήμερα είναι φρεσκότατο από κάθε πλευρά γιατί πέρα από τα λαχανικά είναι και τα ζυμαρικά μας φρέσκα, από αυτά που βρίσκουμε συνήθως στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ (εκτός αν είστε τόσο δυνατοί cookmaniacs και τα ετοιμάσετε μόνοι σας). Tortelloni με pesto παντζαρόφυλλων και αυγά και καλή μας όρεξη!

beetleavespestopasta (1) beetleavespestopasta (6)

Συστατικά  

Για το pesto (1 φλιτζάνι) :

¼ του φλιτζανιού μέντα

1 φλιτζάνι παντζαρόφυλλα βρασμένα

Αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:

250gr. Tortelloni

3 παντζάρια βρασμένα

2 αυγά βραστά

3 κουταλιές pesto

Ελαιόλαδο, φύλλα μέντας και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ή στο ψυγείο 2-3 μέρες για να σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί αλλά και dressing βραστών λαχανικών αν προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι και ξύδι balsamico.

Βήμα 2

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ανακατεύουμε προσεχτικά με το pesto και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε από πάνω τα παντζάρια και τα αυγά, κομμένα όπως μας αρέσουν, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τυρί της αρεσκείας μας και να τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *