Loader

Tarte flambe,η αλσατική πίτσα

2013-07-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

1 δόση ζύμη για πίτσα(έτοιμη ή σπιτική)
Λάδι
200γρ.τυρί κρέμα
1κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2φλ.κρέμα γάλακτος
100γρ.μπείκον ψιλ/νο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Αλατοπίπερο
1/2φλ.κοτόπουλο ψιλ/νο(δικιά μου προσθήκη)
4κ.σ.πεκορίνο(επίσης δική μου προσθήκη)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και απλώτε μέσα καλά τη ζύμη σας. Βάζετε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάτε να γίνει λείο.Συμπληρώνετε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε εκεί το κρεμμύδι,το μπέικον και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε το μείγμα του τυριού πάνω στη ζύμη και από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε με το πεκορίνο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στουε 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι μας. * Η κουζίνα της Αλσατίας έχει σαφείς επιρροές από τη γερμανική παράδοση. Θα συναντήσετε πολλές σπεσιαλιτέ με κρεμμύδια (δοκιμάστε κρεμμυδόσουπα και τάρτα κρεμμυδιών), ενώ ξινολάχανο αρωματισμένο με κύμινο αποτελεί το κύριο συνοδευτικό σε πολλά πιάτα. Μια χαρακτηριστική αλσατική σπεσιαλιτέ είναι η «tarte flambe», που θυμίζει την ιταλική πίτσα. Θα συνοδέψετε τα γεύματά σας με κάποιο από τα περίφημα κρασιά της αλσατικής γης, που είναι μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *