Loader

Tacos με σολομό και ταραμοσαλάτα

2014-03-22
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/3/14

Tacos με σολομό και ταραμοσαλάτα. Τα μεξικάνικα tacos σε μια ακόμη ελληνική εκδοχή γιατί στο ZannetCooks μας αρέσει το «πάντρεμα» των γεύσεων από διάφορες χώρες. Επίσης σήμερα αγόρασα από τη λαϊκή ψίχα από πασατέμπο και είπα να γαρνίρω με αυτό τα tacos. Ενημερωτικά σας αναφέρω πως το αυτοκόλλητο στη συσκευασία έγραφε  τα εξής: προσφέρει νεανική επιδερμίδα, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει τη χοληστερίνη!!

salmontacostarama (1) salmontacostarama (6)

Ingredients

  • 4 τορτίγιες
  • 2 φιλέτα σολομού, κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε τουφάκια
  • 1 φλιτζάνι ψίχα κολοκύθας ψημένης, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού ταραμοσαλάτα λευκή
  • Ψίχα πασατέμπο για το σερβίρισμα
  • Χυμός Lime για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ψήνουμε το σολομό σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Step 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά , μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέτουμε το σπανάκι και μετά από 2 λεπτά την κολοκύθα και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε προσεχτικά και κλείνουμε το μάτι.

Step 3

Βάζουμε τις τορτίγιες, διπλωμένες ελαφρά τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 2 λεπτά στο γκριλ, ώστε να πάρουν σχήμα και να είναι σταθερές στο σερβίρισμα.

Step 4

Μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών στις ψημένες τορτίγιες και ακουμπάμε από πάνω από ένα κομμάτι σολομού. Τέλος μοιράζουμε από πάνω την ταραμοσαλάτα και διασκορπίζουμε με τον πασατέμπο. Ραντίζουμε με το χυμό lime, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *