Loader

Tacos με σολομό και ταραμοσαλάτα

2014-03-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

22/3/14

Tacos με σολομό και ταραμοσαλάτα. Τα μεξικάνικα tacos σε μια ακόμη ελληνική εκδοχή γιατί στο ZannetCooks μας αρέσει το «πάντρεμα» των γεύσεων από διάφορες χώρες. Επίσης σήμερα αγόρασα από τη λαϊκή ψίχα από πασατέμπο και είπα να γαρνίρω με αυτό τα tacos. Ενημερωτικά σας αναφέρω πως το αυτοκόλλητο στη συσκευασία έγραφε  τα εξής: προσφέρει νεανική επιδερμίδα, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει τη χοληστερίνη!!

salmontacostarama (1) salmontacostarama (6)

Συστατικά

  • 4 τορτίγιες
  • 2 φιλέτα σολομού, κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε τουφάκια
  • 1 φλιτζάνι ψίχα κολοκύθας ψημένης, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού ταραμοσαλάτα λευκή
  • Ψίχα πασατέμπο για το σερβίρισμα
  • Χυμός Lime για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε το σολομό σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά , μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέτουμε το σπανάκι και μετά από 2 λεπτά την κολοκύθα και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε προσεχτικά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 3

Βάζουμε τις τορτίγιες, διπλωμένες ελαφρά τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 2 λεπτά στο γκριλ, ώστε να πάρουν σχήμα και να είναι σταθερές στο σερβίρισμα.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών στις ψημένες τορτίγιες και ακουμπάμε από πάνω από ένα κομμάτι σολομού. Τέλος μοιράζουμε από πάνω την ταραμοσαλάτα και διασκορπίζουμε με τον πασατέμπο. Ραντίζουμε με το χυμό lime, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *