Loader

Strawberry pie από τη Μαρία

2014-03-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

15/3/14

Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους σας παρουσιάζουμε μια από τις καλύτερες τάρτες από τη φίλη μας Μαρία Χατζημαρκάκη που εκτός από ταλέντο στα χειροποίητα κοσμήματα , είναι ταλέντο και στη μαγειρική!! Ευχαριστούμε και σπεύδουμε να τη δοκιμάσουμε!!

streawberrypie2

Συστατικά  

Για τη ζύμη:

250gr. αλεύρι

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

150gr. Βούτυρο μαλακωμένο και λίγο ακόμα για το ταψί

Για τη γέμιση:

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου φράουλα

3 κρόκοι αυγών ελαφρά χτυπημένοι

2  βανίλιες

250gr. Φράουλες ψιλοκομμένες

3 ασπράδια αυγών

100gr. ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια μαλακή ζύμη. Την απλώνω σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα τάρτας να ακουμπήσει ομοιόμορφα και τα πλαϊνά τοιχώματα και με ένα πιρούνι τρυπάω σε διάφορα σημεία τη ζύμη.

Βήμα 2

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και λίγο πριν βάσει ρίχνουμε τους κρόκους και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση ζύμης. Διασκορπίζουμε από πάνω τις φράουλες. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Την απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά και άλλα 10-15 τους 150.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *