Loader

Pesto pasta με σπανάκι και ντοματίνια

2014-04-20
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/4/14

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα φίλοι μου και όλο και κάποιον έχουμε να γιορτάζει. Γιώργο, Τζώρτζη, Γεωργία, Γογώ και άλλα τόσα. Χρόνια πολλά και καλά  να ευχηθούμε λοιπόν, με υγεία και χαρές! Το σημερινό μας πιάτο είναι κάτι μεταξύ, κατόπιν εορτής και δεν εννοούμε την σημερινής, αλλά του Πάσχα που πέρασε και άφησε τα «σημάδια» του. Γιατί μη μου πείτε, πως καταφέρατε να μην «ξεφύγετε» διατροφικά, δεν θα το πιστέψω. Ακόμα όμως και να κρατήσατε χαρακτήρα ένα πιάτο ζυμαρικών και μάλιστα τόσο ελαφρύ και εύκολο, είναι πάντα ευπρόσδεκτο αφού όλο και κάποιο κάλεσμα θα έχουμε για απόψε.Pesto pasta με σπανάκι και ντοματίνια και καλή μας όρεξη!

pestopasta (2) pestopasta (6)

Συστατικά  

140gr. ζυμαρικά της αρεσκείας μας

1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι διάφορα ντοματίνια χαραγμένα ή κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι, χοντροκομμένα

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας pesto της αρεσκείας μας (pesto με ότι έχουμε)

Method

Step 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, γιατί θα ψηθούν επιπλέον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το pesto και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν , προαιρετικά.

Step 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Step 3

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το pesto. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά στη φωτιά. Κατεβάζουμε από το μάτι το σκεύος και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας μπόλικο τριμμένο τυράκι και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *