Loader

Pesto πιπεριάς με cheddar και καρύδια

2014-05-13
  • Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/5/14

Pesto πιπεριάς με cheddar και καρύδια, ένα έξτρα delicious pesto. Δεν σας υπόσχομαι ότι θα προλάβετε να το βάλετε σε βαζάκι. Ούτε και ότι δεν θα γίνει ανάρπαστο. Σας υπόσχομαι όμως, ότι θα ανταμείψει κάθε γευστική προσδοκία. Δική σας και των συνδαιτυμόνων σας.

pestopiperias (1) pestopiperias (4)

 

Συστατικά

  • 8-10 μικρές πιπεριές
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2/3 του φλιτζανιού λευκό cheddar τριμμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1 lime
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα σπόρια από τις πιπεριές και τις ακουμπάμε ανάποδα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο γκριλ για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Βήμα 2

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις μεταφέρουμε απευθείας σε καθαρή nylon σακούλα και την κλείνουμε καλά. Την αφήνουμε στην άκρη 15- 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε όσο περισσότερη από τη φλούδα μπορούμε.

Βήμα 3

Τις βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και το σερβίρουμε σαν άλειμμα, μαζί με ζυμαρικά όπως ένα κλασικό pesto ή όπως προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *