Loader

Pesto με ψητό σκόρδο

2013-12-28
  • Ποσότητα: 1 μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Pesto με ψητό σκόρδο, ένα ορεκτικό πικάντικο αλλά καθόλου ενοχλητικό στη μυρωδιά εξαιτίας του ψησίματος του σκόρδου στα υγρά του.

Συστατικά  

1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 κεφάλι σκόρδο

¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βγάζουμε τα πρώτα φύλλα από το κεφάλι του σκόρδου , κόβουμε ελαφρά την κορυφή και το ακουμπάμε με την άκοπη πλευρά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Τυλίγουμε καλά το αλουμινόχαρτο γύρω του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το πιέζουμε κατευθείαν μέσα στο μπολ του multi ,με τα δάχτυλα μας, προσεχτικά να βγει όλος ο πολτός. Ρίχνουμε στο multi και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 4

Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται με λίγο επιπλέον λάδι στο σκεύος που θα το φυλάξουμε έως και 1 εβδομάδα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://fedandfit.com/2013/05/23/roasted-garlic-paleo-pesto/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *