Loader

Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone

2014-05-13
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/5/14

Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone για σήμερα φίλοι μου και έχω αρχίσει να διερωτώμαι , αν στην προηγούμενη ζωή μου, ήμουν vera Italiana ή απλά, μια Ιταλίδα απ΄την Γλυφάδα! Pesto, provolove, μελιτζάνα και τα ζυμαρικά της επιλογής μας. Ένα πιάτο μοναδικό από το ZannetCooks για εσάς και δεν θα χάσετε.

pestoeggplprovolone (1) pestoeggplprovolone (5)

 

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο της μελιτζάνας
  • ¼ του φλιτζανιού βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • 3 -4 αποξηραμένες ντομάτες ή λιαστές, στραγγισμένες
  • ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 120gr. Καπνιστό provolone ή ότι καπνιστό τυρί θέλουμε
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε τη μελιτζάνα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Βάζουμε το μισό λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο multi και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε και πάλι.

Βήμα 3

Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα, με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *