Loader

Pesto κίτρινου κολοκυθιού

2014-09-05
  • Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/9/14

Pesto κίτρινου κολοκυθιού για ανεπανάληπτες γευστικές διαδρομές που σας προσφέρουμε καθημερινά στο ZannetCooks. Αφού μόλις φέτος ανακάλυψα την πολυχρωμία των λαχανικών και στην ελληνική αγορά. Συνηθισμένη στα κλασικά κολοκυθάκια του κήπου της γιαγιάς, αυτά του ανοιχτού πράσινου χρώματος, ένα κίτρινο κολοκύθι δεν θα μπορούσε να μην είναι δελεαστικό για τα μαγειρικά μου ένστικτα. Ένα από αυτά ήταν το συγκεκριμένο pesto. Δοκιμάστε το ή απλά πειραματιστείτε σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές με κολοκύθι, αλλάζοντας απλά το χρώμα.

summerpesto (2) summerpesto (6)

Συστατικά

  • 3 κίτρινα κολοκύθια
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψίχα πασατέμπο ή ηλιόσπορου
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπεριές jalapenos ψιλοκομμένες ή άλλες καυτερές
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
  • Χυμό από 1-2 lime

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν κλασικό pesto, σαν ντιπ με αλμυρά σνακς ή άλειμμα για σάντουιτς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *