Loader

Ντάκος με παντζάρια και ψητά κρεμμύδια

2016-09-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/9/16

Ντάκος με παντζάρια και ψητά κρεμμύδια για το τραπέζι μας και θα εντυπωσιάσουμε, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, χωρίς πολύ κόπο και κόστος.

beetpanz-1 beetpanz-3

Συστατικά

  • 2-3 παξιμάδια ντάκοι – κριθαροκουλούρες
  • 250gr. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ κιλό παντζάρια βρασμένα, ψιλοκομμένα
  • 4-6 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους
  • 200gr. Φέτα κομμένη σε κομμάτια
  • 12 ελιές Καλαμών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ακουμπάμε ολόκληρα σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια και τα ακουμπάμε σε πιατέλα. Διασκορπίζουμε τα παντζάρια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα και ακουμπάμε τα ψητά κρεμμύδια.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το ξύδι και μπόλικο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη φρέσκια ή ξερή ρίγανη για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *