Loader

Muffins κολοκύθας γεμιστά με μερέντα

2016-11-09
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/11/16

Muffins κολοκύθας γεμιστά με μερέντα μιας και η κολοκύθα κάνει θραύση αυτή την εποχή και η μερέντα όλες!

pumpnut-4 pumpnut-7

Συστατικά  

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder

¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα σκόνη

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 ½ κουταλιά του γλυκού pumpkin pie spice (προαιρετικά, αλλιώς προσθέτουμε επιπλέον κανέλα)

¼ της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη

¼ του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ψίχα ψημένης κολοκύθας έτοιμης ή σπιτικής

½ φλιτζάνι μερέντα ή άλλο αντίστοιχο προϊόν

Για το ψήσιμο:

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το pumpkin pie spice (αν το χρησιμοποιήσουμε) και το ginger. Ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα και την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.

Βήμα 2

Γεμίζουμε με το μείγμα 12 θήκες muffins, στο μισό τους και βάζουμε από πάνω λίγη μερέντα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα, ώστε οι θήκες να είναι γεμάτες κατά τα ¾ γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα υλικά για το ψήσιμο, δηλαδή την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα muffins.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *