Loader

Light σπανακοφριτάτα με μανιτάρια

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κ.σ.λάδι

3/4κ.γλ.μπούκοβο ή όσο αντέχετε

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

350γρ. (περίπου) φρέσκο σπανάκι ψιλ/νο

3ασπράδια αυγών

1κρόκος αυγού

1/4φλ.γάλα

Αλατοπίπερο

1φλ.Light τριμμένο τυρί που λιώνει

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το μπούκοβο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε να χρυσαφίσουν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τα ασπράδια και το κρόκο του αυγού με το γάλα και το αλατοπίπερο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι το μείγμα από το τηγάνι μας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά και έπειτα πασπαλίζουμε με το τυρί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10-15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *