Loader

Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

2016-02-29
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/2/16

Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα για να κλείσει ο μήνας μας με ένα ενδιαφέρον πιάτο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

chestbruss (2) chestbruss (4)

Συστατικά

  • ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα
  • 250gr. Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή όσο μας αρέσει
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το μισό λάδι.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το μισό λάδι με τη soya, το μέλι, το σκόρδο, το μπούκοβο, το balsamico και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα κάστανα , χοντροκομμένα μέσα στα λαχανάκια και ραντίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα και να γίνονται τραγανές οι γωνίες. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *