Loader

Κρέμα γιαουρτιού με πεπόνι Mojito ποσέ

2016-05-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/5/16

Κρέμα γιαουρτιού με πεπόνι Mojito ποσέ κι αν σας ακούγεται δύσκολο, απλά ρίξτε μια ματιά στη συνταγή. Το πιο light επιδόρπιο γιαουρτιού γιατί δεν θέλουμε να στερούμαστε τη γλύκα.

poachmelyog (1) poachmelyog (4)

Συστατικά  

200gr. Γιαούρτι στραγγιστό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για το πεπόνι Mojito:

1 φλιτζάνι πεπόνι πολύ ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας χυμός lime

1 σφηνάκι ρούμι

1 κουταλιά της σούπας νερό

Μια πρέζα αλάτι

3-4  φύλλα μέντας και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι πάρα πολύ καλά να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Τα μοιράζουμε σε δυο χαμηλά ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το πεπόνι mojito μέντας σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας και πιέζοντας με ένα πιρούνι ή ένα γουδί να λιώσει το πεπόνι.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Το μοιράζουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού και διασκορπίζουμε λίγα φύλλα μέντας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε στο ψυγείο για να το σερβίρουμε κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *