Loader

Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα

2016-09-26
butmilkcrack-1butmilkcrack-3butmilkcrack-4butmilkcrack-5butmilkcrack-6
  • Ποσότητα 25-30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

26/9/16

Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα και τυριά που θα σας πάρει μόνο μισή ώρα να ετοιμάσετε και θα με ευγνωμονείτε όταν θα έχετε στην τσάντα σας ένα τόσο νόστιμο σνακ που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Συνοδεύει ιδανικά πιατέλα με τυριά και φρούτα αλλά και σούπες.

butmilkcrack-2 butmilkcrack-7

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 ½ φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την πάπρικα, το baking και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα τριφτό μείγμα.

Βήμα2

Ρίχνουμε το αυγό, το ξινόγαλα και τα τυριά και ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα3

Απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας με τη βοήθεια πλάστη και ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε ταψί.

Βήμα4

Χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα κράκερς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-17 λεπτά.

Βήμα5

Αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει και σερβίρουμε ή φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *