Loader

Koτόπουλο γεμιστό με σπανακόρυζο και φέτα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 κοτόπουλο

150γρ.φέτα

1/2 κουτί ντοματάκι ψιλ/νο

250 γρ.σπανάκι φρέσκο

αλατοπίπερο

1 φλ.ζωμός κοτόπουλου

1κ.σ.βούτυρο

3κ.σ.ελαιόλαδο

carino

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1φλ.ρύζι γλασσέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίστε το σπανάκι,αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια.Αχνίστετο σε κτατσαρόλα με΄χρι να βγούν τα υγρά του.Προσθέστε τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε. Μόλις πιέι λίγο τα πρώτα υγρά σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με το ζωμό και το ρύζι. ανακατέψτε 5-6 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το λίγο να χλιαρύνει και προσθέστε τη φέτα σε τρίμματα. Γεμίστε με αυτό το κοτόπουλο και όσο περισέψει αραδιάστε το γύρω στο ταψί σας.Απλώστε τα κομματάκια από το βούτυρο σε διάφορα σημεία πάνω στο φαγάκι και πασπαλίστε με το carino.Eγώ το περιχύνω και με 2 φλ.νερό και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο.Ψήνω καλυμμενο τα πρώτα 40-45 λεπτά και τα ανοίγω να πάρει χρώμα τα επόμενα. Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *