Loader

Keep calm and enjoy September & φτερούγες stir fry με αγγούρι

2013-09-04
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

04/09/13

Είναι αυτή η αίσθηση τις τελευταίες μέρες ότι έχουν περάσει 10 εβδομάδες από τη μέρα που γυρίσαμε από τις διακοπές.

Πας , κάθεσαι κάπου 10 ημέρες- ίσα που προλαβαίνεις να το συνειδητοποιήσεις δηλαδή- γυρνάς, νιώθεις καλά, αλλά για πόσο; Για τόσο λίγο τελικά.

Τι κι αν χαζεύουμε καλοκαιρινές φωτογραφίες, τι κι αν ακόμα πλένουμε και τακτοποιούμε τα των διακοπών, καθαρά και περιποιημένα για του χρόνου, αλλά όχι και τόσο βαθιά στην ντουλάπα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Αυτά τα έκτακτα weekends που έλεγα και χθες. Αχ, και να τύχαινε ένα τόσο δα μικρούλι ακόμα 2ημεράκι σε νησάκι ….μια μικρή δόση ακόμα, μια τελευταία τζούρα, που λένε!

Συστατικά  

9-10 φτερούγες κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε μπαστουνάκια

15 μανιτάρια φρέσκα, κομμένα στα 2 ή τα 4 , ανάλογα το μέγεθος

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας ginger φρεσκοτριμμένο ή κουταλιά του γλυκού σκόνη ή ginger paste

1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

½ πορτοκαλί ή άλλο χρώμα πιπεριά , κομμένη σε λωρίδες

½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

¼ του φλιτζανιού νερό, αν χρειαστεί

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις φτερούγες. Ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger ή το ginger paste και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ραντίζουμε με το ξύδι, τη σόγια και τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τέλος τα αγγούρια και ανακατεύουμε ελαφρά. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε και από το νεράκι.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Εγώ το συνόδεψα με άγριο ρύζι, αλλά και ένα noodlακι του ταιριάζει, αναμφισβήτητα!

Προσαρμογή συνταγής :

http://appetiteforchina.com/recipes/pork-and-cucumber-stir-fry

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *