Loader

Keep calm με σαλάτα βαλεριάνα

2014-03-28
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/3/14

Keep calm με σαλάτα βαλεριάνα και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος. Όλοι ξέρουμε τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού. Υπάρχει σε διάφορες μορφές στην αγορά (χάπι, αφέψημα κ.λ.π.) αλλά σε σαλατικό είναι για μένα ότι καλύτερο. Τρυφερά φύλλα, απαλή γεύση και ταιριαστή παντού. Εσείς δεν την έχετε βάλει ακόμα στο τραπέζι σας;

keepvaleriana (1) keepvaleriana (4)

Ingredients

  • 4 μέτρια καρότα
  • Μισή μέτρια κολοκύθα
  • 2 ½ φλιτζάνια βαλεριάνα
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι έτοιμο για χρήση ( ή κουσκούς )
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρια ροδιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα ή ότι ξηρό καρπό θέλουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Καθαρίζουμε τα καρότα από τα φλούδια και τα ακουμπάμε ολόκληρα σε ταψί αντικολλητικό ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Step 2

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και την κόβουμε σε ροδέλες – μισοφέγγαρα και τα ακουμπάμε και αυτά στο ταψί.

Step 3

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 25- 30 λεπτά ή λίγο ακόμα αν τα θέλουμε πιο μαλακά.

Step 4

Εντωμεταξύ βάζουμε τη βαλεριάνα με το πλιγούρι σε σαλατιέρα ή βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Χτυπάμε στο multi ή σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι, το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, λίγο αλατοπίπερο και το μέλι και το φυλάμε στην άκρη.

Step 5

Διασκορπίζουμε τα ψητά λαχανικά πάνω στη σαλάτα, καθώς επίσης το ρόδι, τον μαϊντανό και τα φιστίκια. Περιχύνουμε με το dressing μελιού και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *