Loader

Focaccia με ντοματίνια και μυρωδικά

2015-02-14
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/2/15

Focaccia με ντοματίνια και μυρωδικά ή αλλιώς η ιταλική λαγάνα. Ιδανική για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και όχι μόνο.

cherfocaccia (1) cherfocaccia (4)

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • Ντοματίνια
  • Διάφορα ξερά μυρωδικά
  • Χοντρό αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς. Χτυπάμε 5 λεπτά ρίχνοντας συγχρόνως το ελαιόλαδο. Αν το κάνουμε με τα χέρια φροντίζουμε να μην το παραζυμώσουμε.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα μπολ και ακουμπάμε μέσα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και τη φυλάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψάκι και με τα δάχτυλα απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Κάνουμε με το δείκτη μικρές λακκούβες στις οποίες τοποθετούμε τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το χοντρό αλάτι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *