Loader

Focaccia με ντοματίνια και μυρωδικά

2015-02-14
  • Servings: 4-6
  • Prep Time: 1:30 ω
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 2:00 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Λεμονάτος αρακάς με σελινόριζα

19/2/15

Focaccia με ντοματίνια και μυρωδικά ή αλλιώς η ιταλική λαγάνα. Ιδανική για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και όχι μόνο.

cherfocaccia (1) cherfocaccia (4)

Ingredients

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • Ντοματίνια
  • Διάφορα ξερά μυρωδικά
  • Χοντρό αλάτι

Method

Step 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Step 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς. Χτυπάμε 5 λεπτά ρίχνοντας συγχρόνως το ελαιόλαδο. Αν το κάνουμε με τα χέρια φροντίζουμε να μην το παραζυμώσουμε.

Step 3

Λαδώνουμε ένα μπολ και ακουμπάμε μέσα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και τη φυλάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Step 4

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψάκι και με τα δάχτυλα απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Κάνουμε με το δείκτη μικρές λακκούβες στις οποίες τοποθετούμε τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το χοντρό αλάτι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

Step 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *