Loader

Fish & chips φούρνου

2015-03-18
  • Servings: 2
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/3/15

Fish & chips φούρνου γιατί μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε το αγαπημένο μας πιάτο, πιο υγιεινό, χωρίς να χάσει καθόλου από τη γεύση του. Θα το λατρέψουν τα παιδιά και μπορούμε να το σερβίρουμε στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, νόστιμα και χωρίς τη ανεπιθύμητη μυρωδιά του τηγανιού στο σπίτι, όπως εγώ.

f&cbaked (3) f&cbaked (4)

Συστατικά  

για το ψάρι:

450gr. Φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε κομμάτια

1 αυγό χτυπημένο

½ φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

 

Για τις πατάτες :

4-5 μέτριες πατάτες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη

Αλατοπίπερο

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Method

Step 1

Για το ψάρι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.

Step 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλατοπίπερο. Βυθίζουμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα στο μείγμα αυγού και έπειτα στο μείγμα φρυγανιάς.

Step 3

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ρανίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C για 7 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Step 4

Για τις πατάτες: Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε στα 8 γωνίες.

Step 5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα , το τσίλι και λίγο αλατοπίπερο. Βυθίζουμε τις πατάτες στο λάδι και τις τινάζουμε ελαφρά.

Step 6

Τις περνάμε έπειτα από το αλεύρι και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για20-25 ή μέχρι να ροδοκοκινήσουν.

Step 7

Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες ζεστές με σαλάτα ,σκέτα ή σάλτσα της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *