Loader

Φασολάδα γκρατινέ

2016-02-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/2/16

Φασολάδα γκρατινέ και θα αποθεώσετε τη χθεσινή φασολάδα χωρίς κανέναν δυσαρεστημένο ή νηστικό.

refrgratine (4) refrgratine (5)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες*
  • ½ φλιτζάνι πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές κομμένες σε ροδέλες (ότι ελιές προτιμάμε)
  • ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 ½ φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φασολάδα χωρίς πολλά υγρά, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τις ελιές και τα καρότα. *Αν έχουμε ήδη στη φασολάδα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλα, αν δεν έχουμε μπορούμε να προβράσουμε μερικά και να τα ρίξουμε κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε τον μαϊντανό με την ψίχα ψωμιού και λίγο αλατοπίπερο, στο multi και τα χτυπάμε να διαλυθεί τελείως το ψωμί.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα φρυγανιάς. Απλώνουμε το μείγμα φασολιών και από πάνω τη φέτα. Διασκορπίζουμε το μείγμα ψωμιού και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μοιράζουμε σε πιάτα για να σερβίρουμε. Αν στο σερβίρισμα σαν διαλυθεί λίγο, μην αγχώνεστε καθόλου, αφού αυτή είναι η λογική του ψωμιού. Να δέσει με τα υγρά από τα υπόλοιπα υλικά και να γίνει ένα πλούσιο πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *