Loader

Enchiladas με κρέμα αβοκάντο

2014-06-21
  • Servings: 2-4
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

5/7/14

Enchiladas με κρέμα αβοκάντο δηλαδή τορτίγιες ρολό ψημένες στο φούρνο. Δημοφιλές πιάτο στο Μεξικό με μεγάλη ποικιλία στη γέμιση, από κρέας, τυριά, φασόλια, θαλασσινά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε με πιο σημαντικό το τσίλι. Ένα αρκετά πικάντικο πιάτο όπως και το όνομα του, αφού enchilar στα Ισπανικά σημαίνει να έχει τσίλι (δηλαδή καυτερή πιπεριά).Προσωπικά αγαπώ κάθε τι πικάντικο στο πιάτο μου και το συγκεκριμένο αν και αφήνει το κάψιμο στη γλώσσα και τον ουρανίσκο μας, είναι ελαφρύ αφού δεν περιέχει βαριά υλικά ή λιπαρές ουσίες. Μαζί με παγωμένη κίτρινη μπύρα θα ταξιδέψετε με ή χωρίς sombrero!

enchiladas (1) enchiladas (5) enchiladas (7)

Συστατικά  

4 τορτίγιες

2/3 του φλιτζανιού ντοματίνια κομμένα στα 3 ή στη μέση, ανάλογα το μέγεθος

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

2/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2/3 του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια , από κονσέρβα

3 φρέσκα κρεμμύδια , ψιλοκομμένα

100gr. cheddar τριμμένο

Για την κρέμα αβοκάντο:

½ φλιτζάνι πιπεριές jalapeno, από βάζο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ώριμο αβοκάντο

½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο και τα χτυπάμε να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Step 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και αφού ξεπλύνουμε ελαφρά το μπολ του multi ρίχνουμε το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και το λάδι. Τα χτυπάμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα φασόλια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα 2/3 του τυριού.

Step 3

Αλείφουμε ένα ταψάκι με μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα αβοκάντο και μοιράζουμε το μείγμα φασολιών στις τορτίγιες. Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις ακουμπάμε με το τελείωμα προς τα κάτω ώστε να μην ανοίξουν. Τις πιέζουμε με τα δάχτυλα, να πλατύνουν και να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψίου.

Step 4

Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.

Step 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *