Loader

Dip caprese με pesto

2015-11-16
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

21/11/15

Dip caprese με pesto για ένα φανταστικό ορεκτικό , ιδανικό για κάθε περίσταση.

capresedippesto (2) capresedippesto (4)

Συστατικά

  • 1 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 100gr. Μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού pesto

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το σκόρδο, μαζί με τη φλούδα, σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-17 λεπτά , το πολύ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον βασιλικό, τη μοτσαρέλα και το pesto και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Πιέζουμε το σκόρδο με τα δάχτυλα να βγει εύκολα η φλούδα και μεταφέρουμε τις ψημένες σκελίδες στο μείγμα pesto ,μαζί με τα ψημένα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο για να σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί, πίτες, κράκερς ή ακόμα και σαν σάλτσα για ζυμαρικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *