Dip caprese με pesto
2015-11-16- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
21/11/15
Dip caprese με pesto για ένα φανταστικό ορεκτικό , ιδανικό για κάθε περίσταση.
Συστατικά
- 1 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
- 100gr. Μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού pesto
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σκόρδο, μαζί με τη φλούδα, σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-17 λεπτά , το πολύ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον βασιλικό, τη μοτσαρέλα και το pesto και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Πιέζουμε το σκόρδο με τα δάχτυλα να βγει εύκολα η φλούδα και μεταφέρουμε τις ψημένες σκελίδες στο μείγμα pesto ,μαζί με τα ψημένα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο για να σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί, πίτες, κράκερς ή ακόμα και σαν σάλτσα για ζυμαρικά.