Loader

Crackers καρδιές από παντζάρι

2014-02-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

7/2/14

Μια κατακόκκινη ιδέα για να αντικαταστήσουμε το ψωμί ή τα κλασικά κριτσίνια στο τραπέζι για τον Βαλεντίνο ή την Βαλεντίνα μας : Crackers καρδιές από παντζάρι που θα κλέψει κάθε καρδιά που θα το δοκιμάσει!! Προσοχή: Άκρως εθιστικές!!

heartcrackers (2)

Συστατικά

  • 1 και ¾ του φλιτζανιού αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1 βρασμένο παντζάρι και λίγο από το νερό που έβρασε, σουρωμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μαυροκούκι ή κάποιο τυρί της αρεσκείας μας για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το μαυροκούκι μέσα σε ένα λεκανάκι. Ζυμώνουμε ελαφρά να αποκτήσουμε μια μεταξένια και απαλή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 4 κομμάτια. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο λεπτό φύλλο. Με τη βοήθεια κουπ πάτ ή κάποιο σκεύος σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε προσεχτικά τη ζύμη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *