Loader

Cortecce με κιμά και φινόκιο

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

500γρ.ζυμαρικά cortecce ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
300κιμάς ανάμικτος(μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1κρεμμύδι τριμμένο
200γρ.φινόκιο ψιλ/νο
1φλ.κόκκινο κρασί
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Πεκορίνο τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το φινόκιο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβωλιάσει. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει λίγο συμπληρώνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Σρβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα κιμά και μπόλικο τυράκι τριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.