Loader

Cheesecake με μερέντα της Ζαννέτ

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250γρ.μπισκότα σοκολάτας

2κ.σ.βούτυρο λιωμένο

300γρ.τυρί κρέμα

1αυγό

1 βανίλια

3κ.σ.φουντούκια χοντροκομμένα

3κ.σ.μερέντα γεμάτες

100ml κρέμα γάλακτος

100γρ.ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε φόρμα που ανοίγει από το πλάι. Ραντίζουμε με το βούτυρο να πάει παντού. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το αυγό ,τη ζάχαρη, τη βανίλια και 80ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα κλείνουμε το μίξερ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα πάνω στα μπισκότα. Ξαναβάζουμε τον κάδι πάνω στο μίξερ και ρίχνουμε επιπλέν την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη μερέντα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αφρατέψει πάλι απλώνουμε το μείγμα μερέντας πάνω στο άσπρο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *