Loader

Burger τόνου με λιαστές ντομάτες και πιπεριές

2015-06-11
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/06/15

Burger τόνου με λιαστές ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης φτιαγμένα από τα χεράκια μας με απλά υλικά. Είναι εύκολα, υγιεινά, light, φρέσκα και γεμάτα γεύση.

tunaburger (3) tunaburger (7)

Συστατικά

  • 2 μικρές κονσέρβες τόνου (95gr.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 αυγό
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κόκκινες ψητές πιπεριές, έτοιμες ή σπιτικές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ή όσο πάρει

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ αφήνοντας το σιμιγδάλι για το τέλος.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα συμπαγές που δεν κολλάει στα χέρια.

Βήμα 3

Πλάθουμε στρογγυλά burger και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκια σαλάτα εποχής ή σαν κλασικό burger, μέσα σε ψωμάκι με μαρούλι και ντομάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *