Loader

Brownies με στιγμιαίο καφέ και σταγόνες καραμέλας

2013-12-15
  • Μερίδες: 8/16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

15/12/13

Μη τα λέμε συνέχεια, ένα γλυκάκι στις γιορτές, πρέπει να υπάρχει σπίτι. Θα μου πείτε αν περιμένουμε τις γιορτές, χαθήκαμε. Η στέρηση σοκολάτας και γλυκών γεύσεων κάποιους μπορεί να τους τρελάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και πάντα οι προτιμήσεις μου ήταν πιο αλμυρού είδους, όλες τις ώρες. Έπειτα έρχεται ένας άνθρωπος στη ζωή σου, που τον αγαπάς, τον νοιάζεσαι και θες να του προσφέρεις το καλύτερο (είτε είναι σύντροφος, παιδί, εγγόνι, πολύ καλός φίλος). Καταλήγεις λοιπόν σε πιο σπιτικές λύσεις γιατί οι Ελληνίδες μάνες λίγο πολύ με τέτοιες μυρωδιές μας μεγάλωσαν. Φρεσκοψημμένου γλυκού, κέικ και μπισκότων να αναδύεται στο σπίτι και να σου σπάει τη μύτη. Όχι πείτε μου, πόσες φορές δεν έχουμε ξυπνήσει όλοι στο πατρικό μας σπίτι εξαιτίας μιας τέτοιας θεσπέσιας μυρωδιάς στα ρουθούνια σας; Κάτι τέτοιο θα συμβεί αν φτιάξετε και τα brownies με στιγμιαίο καφέ και σταγόνες καραμέλας που σας προτείνουμε. Θα τρελαθεί η όσφρηση σας και όσο για τη γεύση, σας το αφήνω για έκπληξη!

Συστατικά  

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές

¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό

¼ του φλιτζανιού βούτυρο

120gr. Κουβερτούρα χοντροκομμένη

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 & 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι κακάο

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 βανίλια

2 αυγά

¼ του φλιτζανιού σταγόνες καραμέλας ή κουβερτούρας ή ότι έχουμε, κάποιο καραμελωμένο ξηρό καρπό ή καρύδια

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τον καφέ με το ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι του καφέ. Τον κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε σε βαθύ μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα και τα ζεσταίνουμε 1 – 1 ½ λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε επίσης σε ένα μπολ το αλεύρι, με τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι και έπειτα τον καφέ. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα.

Βήμα 4

Το στρώνουμε όμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-27 λεπτά.

Βήμα 5

Το βγάζουμε από το φούρνο και διασκορπίζουμε αμέσως τις σταγόνες καραμέλας ή ότι χρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.grumpyshoneybunch.com/2009/01/im-feeling-love.html#axzz2iF9Q1XXN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *