Loader

Biryani από την Ινδία

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

2φλ.ρύζι basmati

2κ.γλ.πάστα σκόρδου

4φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός λαχανικών

1κ.γλ.ginger σκόνη

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

Χυμό 1 λεμονιού

1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες

1/3από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

1/3κ.γλ.κανέλα σκόνη

1/2κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.garam masala

200gr.γιαούρτι στραγγιστό

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το γιαούρτι , το αλατοπίπερο, το garam masala, το κύμινο, τον μαϊντανό και τη σκόνη τσίλι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την πάστα σκόρδου, την κανέλα, το ginger, την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού και σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα πολλά υγρά περίπου 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.