Loader

Βασιλόπιτα μελένια

2015-12-08
  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

30/12/15

Βασιλόπιτα μελένια για να είναι για όλους τόσο γλυκιά η φετινή χρονιά!

honeycake (1) honeycake (3)

Συστατικά  

½ φλιτζάνι μέλι

1 και 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

140gr. βούτυρο και επιπλέον για τη φόρμα

85gr. Καστανή ζάχαρη

2 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

1 κουταλιά της σούπας μέλι

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν, χωρίς να βράσουν.

Βήμα 2

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά το αλεύρι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα και πιέζουμε μέσα στη ζύμη ένα τυλιγμένο νόμισμα ή φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για την επικάλυψη (γλάσο) και με ένα πινέλο την αλείφουμε πάνω στη βασιλόπιτα. Στολίζουμε αν θέλουμε με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα ή άλλα διακοσμητικά της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *