Loader

Χριστουγεννιάτικα lava cakes

2014-12-21
  • Μερίδες: 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

25/12/14

Χριστουγεννιάτικα lava cakes γιατί χωρίς γλυκό, δεν είναι γιορτή.

christsoufle (3) christsoufle (7)

Συστατικά

  • 200gr. Κουβερτούρα
  • 90gr. Βούτυρο και επιπλέον για τα φορμάκια
  • 50gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για τα φορμάκια
  • 3 αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 100gr. Ζάχαρη
  • Άχνη ζάχαρη, παγωτό, σαντιγύ ή ότι μας αρέσει για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας κυκλικά με ένα κουτάλι.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα τινάσσουμε να φύγει η περίσσια και μοιράζουμε το μείγμα του γλυκού σε αυτά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για το λιγότερο μια ώρα.

Βήμα 4

Κατόπιν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και ψήνουμε τα σουφλεδάκια για 8-9 λεπτά. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό της αρεσκείας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *